La Creu Roja ha iniciat una campanya telefònica per difondre mesures de prevenció del coronavirus entre els seus usuaris. L’ONG trucarà a més de 45.000 persones, entre les quals hi ha gent gran, discapacitats, refugiats, i també els destinataris dels seus programes de salut. La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables al coronavirus. Les tres persones que han mort a Catalunya eren d’edat avançada i tenien patologies prèvies.

Les trucades les fan voluntaris de la seixantena de centres que la Creu Roja té repartits per tot Catalunya. D’aquestes, més de 29.000 es faran des dels centres de Barcelona.

Cursos formatius en línia

A banda de la campanya de prevenció telefònica, la Creu Roja també ha posat en marxa un programa de formació sobre quines mesures prendre per evitar la propagació del covid-19. Està adreçat a tota la ciutadania, però també a empreses i entitats. Es tracta d’un curs en línia obert i gratuït. El Ministeri de Treball també ha editat recentment una guia adreçada a les empreses amb consells i recomanacions sobre com prevenir i gestionar els contagis.