Les facultats de Medicina i de les Ciències de la Salut han emès un comunicat conjunt per dir que se suspenen les pràctiques de medicina als hospitals catalans, com ja va anunciar divendres passat la UAB. L’Autònoma, UB, UdG, UdL, UIC, UPF, URV, UVic-UCC són les universitats que han pres aquesta decisió per protegir els sanitaris i els estudiants del risc de contagi. Entenen que la mesura és “recomanable als centres o àrees concretes on hi ha un volum alt de pacients ingressats amb covid-19”, com ara serveis de malalties infeccioses, pneumologia, urgències i d’altres àrees.

En la nota, els degans expliquen que “una crisi sanitària suposa sempre un risc i una oportunitat. Els alumnes d’avui són els professionals que hauran de vetllar per la nostre salut en properes crisis i epidèmies. En anteriors crisis sanitàries, la seva ajuda voluntària i altruista ha demostrat la seva professionalitat i voluntat de servei”.

Pel que fa a l’educació, la Generalitat no descarta tancar les escoles, instituts i universitats en funció de com evolucioni la situació.