Sala espera CAP

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha fet un fil a Twitter en què aposta per desprogramar tota l’activitat assistencial que no sigui fonamental i ajornar les visites “no imprescindibles amb pacients immunodeprimits o persones grans”, per l’increment de casos de coronavirus. Padrós també creu que la situació imposa reduir l’afluència als centres sanitaris “per qüestions banals o no urgents”.

Segons explica el president del Col·legi Oficial de Metges, ara l’objectiu principal és reforçar la contenció de la pandèmia. Padrós creu que les mesures de contenció no aturaran el virus, que “la seva propagació és imparable”, però que cal “alentir-ne la transmissió” per evitar empènyer el sistema sanitari al col·lapse, i poder atendre sobretot els casos més greus. A Catalunya ja han mort tres persones per coronavirus i hi ha un centenar de persones contagiades de la malaltia.

 

Crida a la responsabilitat dels ciutadans

En el seu escrit a la xarxa, Padrós també considera que és fonamental l’actitud de “tots i cadascun dels ciutadans” per poder contenir aquesta epidèmia. En aquest sentit, demana que, tot i la incertesa i la inseguretat que generen algunes informacions, els ciutadans facin “confiança” en les recomanacions que donen les autoritats sanitàries. Per exemple, hi ha la higiene de mans i no sortir de casa amb símptomes respiratoris.

 

En aquests moments Padrós creu que hi ha tres objectius principals: protegir-se del contagi innecessari, protegir els professionals sanitaris i protegir els més vulnerables.