En només uns pocs metres, al carrer d’Alí Bei, al barri del Fort Pienc, hi trobem tres restaurants xinesos tancats. En un, hi ha un cartell que indica que tanquen per vacances fins al 15 d’abril. En l’altre, informen que estan fent reformes al local i en el tercer, no hi ha cap tipus d’informació al respecte. No són una excepció, en diferents barris de la ciutat, com ara Sant Andreu o Hostafrancs, també es pot constatar aquesta situació. Segons han explicat a betevé alguns propietaris d’aquests establiments, han decidit tancar per “por de l’expansió del coronavirus” després de les últimes xifres de contagis a l’estat.

“Volem protegir-nos d’un possible contagi”

Hi ha alguns negocis al Fort Pienc que mai no havien tancat per vacances però el possible contagi del coronavirus els ha fet abaixar la persiana sense dubtar-ho. “Volem protegir-nos d’un possible contagi però també ens importa la salut dels nostres clients”, explica la propietat d’un dels bars tancats. Ara per ara no tenen previst obrir de nou “fins que l’epidèmia estigui controlada”.

Aquest dilluns al matí però la majoria dels negocis encara funcionaven amb normalitat. Això sí, tots els treballadors, ben equipats amb les seves mascaretes. Alguns afirmen que “és qüestió de dies” que facin el mateix que els seus compatriotes.

“La gestió de l’emergència és insuficient”

A Sant Andreu, la clienta d’un bar xinès que avui tampoc no ha obert comenta que fa pocs dies els responsables del local li van dir que tancarien perquè consideren que “la gestió que està fent l’Estat espanyol és insuficient” i que creuen que “s’ho estan prenent molt a la lleugera”.

Cues per comprar material d’higiene

Divendres a la tarda, desenes de persones feien cua, segons ha explicat una testimoni, davant d’una farmàcia al Fort Pienc per aconseguir mascaretes, material d’higiene i desinfectant. La imatge va sorprendre els veïns de la zona, que van decidir gravar la situació en vídeo.