campus Besòs

L’Incasòl ha convocat un concurs d’arquitectura per redactar i dirigir les obres de l’edifici D del Campus Diagonal-Besòs de la UPC. Serà un edifici de 10.000 m² que es destinarà a la recerca i s’hi invertiran uns 20 milions d’euros.

La convocatòria té un pressupost de gairebé 770.000 euros i s’haurà d’executar en tres anys i 10 mesos. Les ofertes es poden presentar fins al proper 15 d’abril i les avaluarà un jurat integrat per membres de l’Incasòl, la Fundació b-TEC Campus Diagonal-Besòs, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

L’edifici D serà el sisè que es construeixi al campus, que es va posar en marxa el 2016, i tindrà una forma esglaonada amb dues alçàries diferents: d’una banda, planta baixa més sis plantes i, de l’altra, planta baixa més tres plantes.

Un edifici sostenible

La convocatòria preveu que l’edifici compleixi criteris de sostenibilitat i per això es valoraran especialment les propostes que incloguin sistemes passius i bioclimàtics en l’estratègia energètica i que siguin sostenibles econòmicament. A més, es vol que l’edifici tingui flexibilitat pel que fa a l’ús dels espais.