Sobre una superfície de 150.000 metres quadrats i en un espai que fa 15 anys era pràcticament un”abocador”, com va ressaltar l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, s’ha inaugurat un campus format per tres edificis destinats a la docència i la investigació. El nou espai universitari d’innovació i coneixement ha costat 96,5 milions d’euros. En el nou campus s’imparteixen graus d’enginyeries biomèdica, elèctrica, electrònica industrial, de l’energia, mecànica, química i de materials. A més, també hi ha la possibilitat de cursar tres màsters i tres programes de doctorat. Els primers que s’han traslladat al nou campus són els estudiants de l’EUETIB, que fins ara impartien les classes a l’Escola Industrial del carrer del Comte d’Urgell.

Un dels objectius del campus és crear una nova centralitat metropolitana a cavall entre Barcelona i el Besòs i generar un impuls social i industrial a la zona. Està previst que amb l’arribada dels estudiants al campus es facin servir les instal·lacions del barri i que s’obrin més comerços i serveis per oferir a la nova comunitat universitària. Els veïns de la zona asseguren que l’equipament ajudarà el Besòs però adverteixen que encara hi ha més necessitats.

L’acte inaugural l’han presidit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau; i el rector de la UPC, Enric Fossas. Les obres del campus s’han allargat nou anys.