manifestacio parc joan miro 29 març 2023
Foto: Edu Bayer

Més d’una trentena d’entitats donen suport a la manifestació d’aquest dimecres, 29 de març, en defensa del Parc de Joan Miró. L’espai es podria veure afectat per les obres de l’L8 dels FGC a la plaça d’Espanya. La protesta començarà a les 18 h i passarà pel carrer de la Diputació, el de Tarragona, la Gran Via i el carrer d’Entença. Abans, a partir de les 16.30 h es podran recollir pancartes a l’arbreda del parc.

Les associacions exigeixen a la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona que busquin una ubicació alternativa per establir la base logística.

L’objectiu, salvar l’arbreda del Parc de Joan Miró

En el manifest que han fet públic aquest dimarts, les entitats afirmen que “en el context de l’emergència climàtica que estem vivint, és imprescindible prioritzar la protecció i la creació de zones verdes a les ciutats”. Per això, expressen el “rebuig a la decisió de convertir el Parc de Joan Miró en el centre d’obres de l’L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat”.

Creuen que “les dues administracions han treballat amb total opacitat i els insten a tenir en compte les demandes del veïnat”.

Més de 170 arbres afectats

Asseguren que el projecte actual “implica inutilitzar una tercera part del parc durant cinc anys i treure’n més de 170 arbres, amb un impacte negatiu en la qualitat de vida del veïnat i estudiants que l’utilitzen per passejar, esbargir-se, fer esport o descansar“. Afirmen que també “compromet l’ús de la resta del parc i la biblioteca”.

Per tot plegat demanen a la Generalitat “que reconsideri la seva decisió i prioritzi la protecció del territori i dels espais verds a les ciutats” i a l’Ajuntament, “que faciliti altres espais al voltant de la plaça d’Espanya per ser utilitzats com a base logística”.

Entre les entitats signants hi ha les AFA de més d’una desena d’escoles i instituts de l’Eixample, la Xarxa Bicibús i diverses entitats veïnals.