Nova sorpresa a les tirolines de la zona de la Gran Via pacificada, entre el carrer de Badajoz i la rambla del Poblenou: una ha estat vandalitzada i roman fora de servei. Es tracta de la tirolina no adaptada, a la qual han tret el seient i, per tant, ja no es pot utilitzar, quan fa poc més d’un mes de l’estrena.

Segons fonts de l’Ajuntament, la peça que falta es reposarà al més aviat possible per tal de posar de nou en servei l’aparell.

Unes tirolines entre la celebració i la polèmica

Les tirolines van ser rebudes amb il·lusió pel veïnat del Clot, especialment per disposar d’una d’adaptada per als infants amb diversitat funcional. Però des de l’estrena han aflorat les polèmiques. Fa uns dies, els veïns es queixaven del soroll d’aquesta atracció a la nit i per això l’Ajuntament va decidir tancar-les quan es fa fosc per evitar molèsties.

La mesura que es va perllongar durant tot el dia de dijous, per a sorpresa dels infants i joves que van voler fer-ne ús. L’endemà van romandre tot el dia lligades.

El seient de la tirolina que aquest dilluns havia desaparegut

La tirolina adaptada encara ho serà més

A més, i tot i la bona rebuda de la tirolina pensada per a persones amb diversitat funcional, l’Ajuntament ja va anunciar la setmana passada que hi té previst introduir algunes modificacions per tal que sigui més adaptada i pugui acollir més tipus de mobilitat reduïda.

Un espai amb elements per fer exercici a l’aire lliure

En aquesta zona recentment estrenada hi ha elements de cal·listènia per fer exercici físic a l’aire lliure i tendals amb bancs a sota per generar espais d’ombra i d’estada. També hi haurà una quarantena d’arbres en contenidor, tres taules de ping-pong i tres de futtoc, demandes sorgides en el procés participatiu fet la primavera passada. Formen part de la urbanització temporal que s’ha tirat endavant per dotar la zona d’usos ciutadans i omplir-la de vida al tram de la Gran Via que s’ha cobert.