Aquest dimarts arrenca el judici per l‘accident que va causar la mort de dos mariners el març del 2017 al port de Barcelona. Al banc dels acusats s’hi asseurà el patró d’un mercant rus que va xocar amb un vaixell pesquer, anomenat El Fairell. La topada va provocar la mort de dos mariners d’aquesta embarcació: un home de 34 anys i un altre de 37. La fiscalia li demana quatre anys i mig de presó per dos delictes d’homicidi per imprudència greu i sis d’inhabilitació.

El judici començarà aquest dimarts al matí i està previst que s’allargui fins aquest dimecres, dia 29. Fins ara l’acusat ha estat en llibertat provisional després de pagar una fiança de 50.000 euros.

Dos supervivents d’El Fairell

L’accident es va produir el 20 de març del 2017, a pocs quilòmetres del port de Barcelona. El mercant rus Midvolga, de 140 metres d’eslora, va impactar contra El Fairell, un pesquer on viatjaven quatre persones i que es va enfonsar en qüestió de segons. Dos dels pescadors van morir ofegats i Salvament Marítim va trigar dies a poder recuperar-ne els cossos. Els altres dos tripulants van aconseguir sobreviure bussejant.

Pel fiscal, el primer oficial del mercant rus és l’únic responsable del sinistre, ja que “va adonar-se com la nau pesquera estava davant seu, en rumb de col·lisió i, malgrat això, va mantenir la velocitat del mercant fins que la topada va ser imminent”. El tripulant va fer sonar les alarmes acústiques i, segons l’escrit del fiscal, va fer una “tardana” maniobra d’evasió que “no va evitar l’abordatge del pesquer”.