Decoració Nadal

Segons el pla de desescalada a Catalunya de la segona onada de la pandèmia, el toc de queda s’allargarà, com a mínim, fins a mitjans de gener del 2021. Serà llavors quan, si tot va bé, s’aixecarà la prohibició d’estar al carrer més enllà de les 22 h.

Això faria, en base a aquest calendari i sempre que no s’estableixin noves excepcions, que la nit de Nadal i la de Cap d’Any no es puguin celebrar més enllà del nucli de convivència, perquè a partir de les 10 de la nit tothom haurà de ser a casa seva. El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha tancat la porta de forma definitiva a la possibilitat d’establir algun tipus d’excepció però ha recordat que les trobades no podran ser de més de 10 persones.

En el cas de la nit de Cap d’Any, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar la intenció de fer una gran espectacle pirotècnic que pugui ser vist des de les finestres i balcons, com es va fer amb el Piromusical de la Mercè.

Nadal i Sant Esteve, sense confinament de cap de setmana

Aquest any, el dia de Nadal cau en divendres i el de Sant Esteve, en dissabte. Segons el calendari de fases previst, es mantindrà el toc de queda aquests dies, però el confinament de cap de setmana ja s’haurà acabat el 21 de desembre, sempre que no hi hagi canvis en les condicions de la desescalada.

Per tant, per Nadal es podria sortir del municipi sempre que tots els indicadors segueixin sota els límits que s’han establert.

La fi del confinament de cap de setmana està previst, si no hi ha contratemps, el 21 de desembre. Pot passar, però, que hi hagi regions sanitàries en diferents fases de desescalada. En aquest cas, només es podria accedir a regions que tinguin la mateixa situació sanitària.