El govern de la Generalitat ha explicat el seu pla de desescalada davant la pandèmia de la covid-19. Un pla que s’ha dividit en quatre trams, depenent de com evolucionin els contagis i, per tant, la pandèmia.

Des de l‘àmbit esportiu el govern preveu la reobertura dels gimnasos, piscines i pavellons a partit d’aquest dilluns, 23 de novembre, això sí, amb una sèrie de restriccions. Pel que fa a la tornada de les competicions esportives organitzades per les federacions catalanes no es produirà fins que s’arribi a la quarta fase, això vol dir fins al gener. La Federació Catalana de Futbol ja va avisar aquest dimarts que no obeiran i que seguiran el seu pla previst, és a dir, tornar a jugar el cap de setmana del 5 i el 6 de desembre. L’ens federatiu ha dit a betevé que aquest dijous a la tarda emetran un comunicat en què explicaran quina serà la manera de procedir a partir d’ara.

De fet, si la Federació Catalana de Futbol segueix el pla presentat aquest dijous pel Govern de la Generalitat amb l’aprovació de Procicat, el futbol podria tornar el cap de setmana del 9 i 10 de gener.

Així ho explica la consellera portaveu de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ho considera “un pas endavant”