Des del 2004, els 23 eixos de la ciutat aplegats en la Fundació Barcelona Comerç fan entrega dels premis als comerços més destacats. Aquest any, i per unanimitat, els comerciants han decidit premiar, de manera conjunta, tots els comerços de la ciutat per la feina feta durant la pandèmia.

Homenatge a tot el sector

L’entrega de premis també ha estat singular. A diferència d’altres anys, en què els premis es donaven en un gran sopar que reunia tot el gremi, enguany la cerimònia s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament, per raons òbvies de seguretat anticovid.

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Salvador Vendrell, ha volgut destacar l’esforç que els comerciants han fet aquest any marcat pels confinaments i les restriccions dictades pel Procicat. Tot i els problemes, i malgrat que molts negocis no han pogut resistir la crisi, des de la Fundació han volgut reconèixer a la ciutadania l’aposta que han fet pel comerç de proximitat.

Vendrell també ha destacat “la responsabilitat que el petit comerç ha demostrat per fer front a la pandèmia i la resposta solidària i valenta que ha contribuït a la calma” entre els barcelonins. Qui ha recollit el premi en nom de tot el sector ha estat Antoni Falguera, del celler de Gelida, un dels cellers mítics de la ciutat, amb 125 anys d’història.

Rescatar el comerç del centre

Durant l’entrega de premis, tant Ajuntament com comerciants han coincidit a apuntar que si bé els comerços de barri han pogut aguantar millor la pandèmia, el que ha quedat tocat de mort ha estat el comerç del centre de la ciutat, especialment el de Ciutat Vella. La crida ara és que els recursos vagin a potenciar aquests establiments, que també representen, segons el sector, un aparador important de la ciutat i de la seva vitalitat.