Ni treballar, ni agafar el transport públic. El vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Sellarès, creu que molt probablement aquestes seran dues de les activitats que quedaran restringides “en un període breu de temps” si es vol contenir la propagació del coronavirus. En una entrevist a ‘El matí de Barcelona’, Sellarès  ha afirmat que “no ens podem tancar a cap escenari”, especialment si ens fixem amb el que ha passat a països del nostre entorn. Precisament aquest dilluns s’han vist imatges de vagons del metro i de Rodalies plens de gent que anava a treballar i que no podia respectar la distància de seguretat decretada.

 

Sellarès considera que les mesures incloses en l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol s’hauran d’incrementar i que, a més, les autoritats hauran de fer un esforç per explicar-les millor i per conscienciar la ciutadania de la importància de complir-les. El vicepresident del Col·legi de Metges creu que ara la prioritat és contenir la covid-19 tan ràpid com sigui possible i, per això, com més aviat i més contundents siguin les mesures a aplicar, més bons seran els resultats. En les darreres hores, el Col·legi ha estat crític amb algunes de les mesures que s’han pres, com la recentralització de la sanitat.

Crítiques a les proves a persones sense símptomes

Sellarès també ha reconegut que no entén per què s’estan fent proves de coronavirus a persones que no en presenten símptomes, com ara polítics. “Els polítics han de donar exemple i per a la població es fa difícil d’entendre que les recomanacions no siguin iguals per a tothom”, afirma. Recentment diversos polítics han donat positiu en les proves de la covid-29 però, en canvi, afirmen que no en tenen cap símptoma i que es troben perfectament. És el cas del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ho ha anunciat a través de Twitter.

 

2.000 estudiants de medicina es presenten voluntaris

D’altra banda, en les darreres hores més de 2.000 estudiants de medicina s’han ofert voluntaris al Col·legi de Metges per poder fer feines d’acompanyament de pacients, trucades des de casa, o tot allò que els sigui requerit. “El moviment d’estudiants de medicina ha estat espectacular”, assegura Sellarès. També s’han rebut moltes peticions de professionals sanitaris jubilats que s’han posat a disposició per oferir els seus serveis. El Col·legi està intentant centralitzar-ho i reactivar les col·legiacions per fer-ho possible.

Podeu escoltar aquí l’entrevista completa al vicepresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Sellarès: