Els carrers de Barcelona han quedat buits de vianants. Les mesures del decret d’estat d’alarma han provocat imatges insòlites d’un diumenge a la via pública. Des de serveis de restauració tancats, a la mínima circulació de vehicles però, sobretot, la dificultat per trobar persones als carrers de la ciutat. Les artèries principals com ara l’avinguda Diagonal, la Gran Via o el carrer d’Aragó estaven pràcticament desertes. Cal recordar que el consistori municipal ha ordenat el tancament de tots els parcs de la ciutat. Una mesura que té com a objectiu dissuadir els ciutadans a sortir al carrer pels motius que no siguin els establerts per l’estat d’alarma.

Carrers i punts emblemàtics buits

Els carrers de Barcelona no han estat els únics que s’han quedat sense trànsit de persones. La Sagrada Família també presentava un aspecte inimaginable fa només uns dies. El tancament del temple ha fet que els seus voltants restessin completament buits. La Catedral de Barcelona, epicentre de molts turistes que visiten la ciutat, també oferia una imatge insòlita. Una situació calcada en molts dels punts turístics de la capital catalana, com ara la plaça Catalunya.

Una de les imatges més repetides ha estat la dels agents de la Guàrdia Urbana preguntant als vianants sobre els motius de la seva presència a la via pública. Unes intervencions, en la majoria dels casos, informatives però que canviaran a partir de dilluns, 16 de març. A partir d’aquest moment, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra podran imposar sancions de 100 € fins a 600.000 euros per incomplir l’estat d’alarma. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha fet una crida a “apel·lar al sentit comú” per tal de no haver de sancionar ningú.