L’associació Aixeca’t-Levántate ha organitzat una concentració de suport a la monarquia a la plaça del Rei, aquest dilluns a les 19.30 h. L’acte l’han volgut fer coincidir amb la visita de Felip V i de la princesa Elionor per entregar els Premis Princesa de Girona 2019 al Palau de Congressos. L’acte també ha comptat amb el suport de Societat Civil Catalana (SCC) i de l’Associació per la Tolerància. També s’hi han sumat representants polítics de Ciutadans, el Partit Popular i Vox.

Davant les diverses protestes dels comitès de defensa de la república (CDR) i d’altres col·lectius per la visita del rei a Barcelona, les entitats participants han volgut “reivindicar la monarquia com a figura garant dels drets i les llibertats dels espanyols”.

La vicepresidenta de Societat Civil Catalana, Alexandra López-Liz, ha llegit un comunicat en què reiterava l’agraïment de la seva organització al rei pel seu discurs del 3 d’octubre del 2017. D’altra banda, també ha rebutjat “l’assetjament”  que diu que ha rebut la institució per part dels concentrats davant del Palau de Congressos.  En la mateixa línia, el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, ha demanat la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra i el conseller d’Interior, Miquel Buch.

En l’acte hi han estat presents, del Partit Popular, Cayetana Álvarez de ToledoMaría de los Llanos de Luna, delegada del Govern espanyol a Catalunya entre el 2012 i el 2016. Per part de Ciutadans, hi ha fet acte de presència el diputat al Parlament Carlos Carrizosa. Per la seva banda, Vox tampoc no s’ha volgut perdre l’homenatge i hi ha comparegut Juan Carlos Segura, número tres de la llista per Barcelona de cara a les eleccions del proper 10 de novembre. A tots ells se’ls ha de sumar la presència de Manuel Valls.

 

L’acte ha acabat amb l’himne espanyol, tot i que minuts abans agents de la Guàrdia Urbana han advertit els organitzadors que no tenien permís per fer sonar cap tipus de música o sintonia a través dels altaveus.