Centenars de persones convocades pels CDR de Barcelona es concentren davant el Palau de Congressos de Catalunya per protestar contra la visita del rei Felip VI. Aquest edifici acull la cerimònia dels Premis Princesa de Girona, cita que els manifestants volen boicotejar. Els protestants hi han arribat en columnes des de diferents punts de la ciutat. Fins ara, han bloquejat l’accés a alguns convidats han cremat fotografies del rei. A més, un grup reduït de persones han llançat objectes al cordó policial que blinda l’edifici. Els Mossos amenacen de carregar contra els manifestants.

Seguim en directe la concentració dels CDR, Arran, l’ANC i partits com ERC, JxC i la CUP.

Crema de fotos del rei al Palau de Congressos

La protesta que s’està fent al davant del Palau de Congressos està sent nombrosa i sorollosa. Des de les 16 h, centenars de persones es concentren a les portes de l’edifici fent sonar xiulets i cassoles. A les 19 h, entitats com Pícnic per la República i l’Assemblea Nacional Catalana han convocat una acció “sorpresa” consistent en la crema de fotografies del rei just al davant de l’equipament. Desenes de persones s’han sumat a l’acció, que ha aconseguit fer una gran foguera després de llançar paper, cartrons i fins i tot un sofà. Els Mossos exigeixen als manifestants que deixin d’abocar-hi elements que atiïn les flames.

Foto del rei Felip VI cremada

Diversos manifestants estan just al davant del cordó dels Mossos d’Esquadra que blinda l’edifici. Un grup ha llançat objectes contra la línia policial. També han dirigit pols blanca cap als agents de la policia, que ha avisat per megafonia que si persisteixen els llançaments “hi haurà intervencions aviat”. Alguns manifestants els han intentat aturar amb les mans alçades i cridant “Som gent de pau”.

Bloquegen l’accés als convidats

Durant la concentració, han arribat diverses persones que volien accedir al Palau de Congressos perquè estaven convidades a la cerimònia dels premis. Alguns dels concentrats han impedit que aquests convidats puguin arribar a l’entrada de l’edifici colant-se entre el gruix de manifestants. Tot seguit, els han obligat a agafar un altre camí. Algun dels convidats s’ha negat a marxar i s’ha encarat amb els concentrats. Això ha provocat moments de tensió que han acabat amb empentes i fins i tot cops a la cara.

Un dels convidats de la cerimònia que s’ha vist increpat en intentar accedir al Palau de Congressos ha estat Josep Bou, a qui han empès i escopit.