La líder de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, s’ha fet seva la petició que ha fet Òmnium Cultural a l’alcaldessa, Ada Colau, perquè no cedeixi cap espai de titularitat municipal a la monarquia, com el Palauet Albéniz. “Ens fem nostra la petició d’Òmnium”, ha dit Artadi, que ha anunciat que JxC portarà la proposta a votació en la propera Comissió de Presidència, el 20 de novembre, i que espera el suport d’ERC i BComú.

“Que es revoqui l’ús del Palauet Albéniz a la casa reial i al borbó, que es retiri l’ús d’equipaments municipals i de privilegis”, ha demanat Elsa Artadi, que ha carregat contra la visita del rei Felip VI a Barcelona per presidir els Premis Princesa de Girona al Palau de Congressos, a la Diagonal, una avinguda blindada en espera de mobilitzacions. “El rei del 3 d’octubre no és benvingut a Catalunya”, ha denunciat la líder de JxC, que creu que el monarca ve a fer campanya per als partits constitucionalistes.

Sobre l’acampada d’estudiants a la plaça de la Universitat, que aquest dilluns ha viscut el sisè dia, Elsa Artadi ha demanat a l’alcaldessa que tregui aquest emplaçament de la llista de llocs per fer campanya electoral que ha habilitat l’Ajuntament. La líder de JxC a Barcelona creu que d’aquesta manera podrà conviure l’acampada amb “el normal funcionament de la campanya”.