(ACN) La candidata del PPC a les eleccions generals del 10-N, Cayetana Álvarez de Toledo, ha demanat al rei Felip VI que “vingui més” a Catalunya. “La Corona no pot renunciar a un mil·límetre de Catalunya perquè qualsevol renúncia és un retrocés de la llibertat”, ha afirmat en un dinar col·loqui al Cercle Eqüestre, a Barcelona.

L’aspirant popular ha llegit una “carta parlada” a Felip VI en què li ha demanat que faci més visites a Catalunya, “també a Girona”, i conegui la realitat de la societat catalana, que no és només la independentista, que ha titllat d'”elit”. Per això, li ha demanat “una nova interlocució entre la Corona i el constitucionalisme a Catalunya” justament aquest dilluns, dia en què el monarca presidirà l’entrega dels Premis Princesa de Girona i en què s’han convocat alguns actes de protesta.

“Ha reeixit la llegenda negra”

Álvarez de Toledo també s’ha referit al fracàs de les euroordres que des de l’Estat s’han cursat contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i exconsellers del seu govern. Segons ha dit, hi ha influït no només una “qüestió tècnica”, sinó també una “vella condescendència d’alguns països respecte a Espanya i que Espanya no ha sabut combatre com hauria”. “Ha reeixit la llegenda negra”, ha conclòs la cap de llista popular per Barcelona, que ha reclamat “passejar per Europa l’extraordinari sistema judicial” espanyol. “Si no ens el creiem nosaltres, és difícil que un govern alemany o belga se’l cregui”, ha advertit.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]