Els joves de l’anomenada Generació 14-O protagonitzen el sisè dia consecutiu d’acampada a la plaça de la Universitat. La jornada està marcada, sobretot, per la visita del rei Felip VI a Barcelona amb motiu del lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona. De fet, una columna d’acampats ha sortit a les 14.30 h de la plaça per participar en les mobilitzacions convocades contra la presència del monarca.

Boicot a un acte de campanya de Ciutadans

Al matí els joves ja s’han mobilitzat: han boicotejat l’acte de campanya pel 10-N que Ciutadans ha fet just al davant de l’acampada. S’han concentrat per escridassar-los i els han etzibat crits de “Fora feixistes dels nostres barris” i “Fora, fora“. Finalment, l’equip de la formació taronja, encapçalat per Lorena Roldán, ha abandonat la plaça de la Universitat. El partit ha presentat un recurs davant la Junta Electoral perquè es retiri l’acampada.

No és l’única acció que han organitzat. Segons han informat a través de Twitter, s’han mobilitzat per aturar dos desnonaments a Ciutat Vella. D’altra banda, han fet tallers a la plaça, com ara un debat sobre la monarquia o una xerrada sobre com han d’actuar en cas que la policia els identifiqui. Recorden que encara els pesa una amenaça de desallotjament imminent, i demanen que els ciutadans els donin suport en cas que s’executi.

300 tendes i 500 acampats

A la plaça de la Universitat hi ha unes 300 tendes de campanya i hi acampen unes 500 persones, algunes de les quals ja hi han passat cinc nits consecutives. Així, el tall de trànsit a la Gran Via continua actiu des de dimecres passat: els vehicles no poden circular per aquesta zona.