Els Mossos d’Esquadra mantenen el blindatge als entorns del Palau de Congressos, que aquest dilluns a la tarda té previst acollir l’entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona amb la presència del rei Felip VI a partir de les 18.30 h. El lateral de la Diagonal està tallat al trànsit des de la confluència amb l’avinguda d’Albert Bastardas i fins a l’altura del Palau de Congressos.

palau de congressos blindat

S’espera una tarda calenta, perquè s’ha convocat una mobilització a les portes de l’edifici per boicotejar l’acte que presideix el monarca amb la seva família, la reina Letícia i les seves filles. L’acció s’ha previst a partir de les 16 h, i hi donen suport l’ANC, la CUP, Arran, Pícnic per la República, els CDR i diversos sindicats d’estudiants.

S’han mobilitzat diverses columnes per arribar al Palau de Congressos

Els CDR han organitzat dues columnes perquè els manifestants vagin junts cap a la protesta. N’hi ha una que sortirà des de la plaça de Sants i l’altra des de la parada de metro de Maria Cristina. Totes dues sortien a les 15.30 h.

Des de l’acampada de la plaça Universitat ha sortit, a les 14.30 h, una altra columna de manifestants cap al Palau de Congressos.

Els CDR Parc Vall d’Hebron han convocat als manifestants a anar tots junts fins al Palau de Congressos des de la plaça d’Eivissa i la parada de Maragall de la línia 5 del metro.

 

Els entorns de l’Hotel Rey Juan Carlos I, on previsiblement s’han allotjat el rei i la seva família, també estan protegits per la policia. Aquesta és la primera visita del monarca després que es fes pública la sentència del procés, i arriba durant la campanya electoral.

D’altres espais de la ciutat susceptibles de ser punts de protesta han col·locat tanques de protecció. És el cas de la conselleria d’Interior, al carrer de la Diputació, on hi ha diverses tanques preparades a les portes de l’edifici per si s’ha de fer un perímetre de seguretat.

A les portes de la Delegació del Govern a Catalunya, al carrer de Mallorca, també hi ha tanques de protecció com ja és habitual. Per ara no estan col·locades fent un ampli perímetre de seguretat. També hi ha presència de la Policia Nacional a l’exterior.

delegació del govern a catalunya amb policia

Aquest diumenge al vespre hi va haver una protesta a la Diagonal, a l’altura del Palau de Congressos, per denunciar la presència del monarca a Barcelona. Es va fer una cassolada protagonitzada per unes 1.500 persones que van tallar el trànsit a l’avinguda.