El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, també se suma a la petició de no cedir espais públics municipals al rei Felip VI. “És un principi perfectament encertat”, ha dit el republicà, que considera que el monarca “no pot entrar” a Barcelona ni tampoc “abusar d’aquesta ciutat ni del seu patrimoni cultural”. D’aquesta manera, Maragall dona suport a la iniciativa d’Òmnium Cultural, tal com ha fet ja Junts per Catalunya, que ja ha anunciat que portarà la petició a la Comissió de Presidència.

Durant la concentració convocada pels CDR de Barcelona a les portes del Palau de Congressos, on Felip VI presidirà els Premis Princesa de Girona, Ernest Maragall ha demanat que el rebuig al rei vagi més enllà del carrer i que arribi també a les institucions. “L’Ajuntament ha d’implicar-se, ha d’estar aquí, ha de prendre posició”, ha opinat el republicà. El president del grup municipal ha volgut deixar clar que “el rei no pot entrar en aquesta ciutat”.

Durant la compareixença de Maragall, desenes de persones s’han acostat al republicà i han cridat per exigir “unitat” als partits independentistes.