Felip VI

La visita del rei Felip VI a Barcelona també ha fet sortir al carrer alguns partits polítics que estan en campanya electoral: Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i la CUP han estat presents a les protestes convocades aquest dilluns a la tarda davant el Palau de Congressos, on la família reial ha presidit l’entrega dels Premis Princesa de Girona.

ERC ha explicat que hi han anat a la protesta la número dos a la llista dels republicans per Barcelona, Carolina Telechea, i el número tres, Joan Josep Nuet. També s’hi ha deixat veure el president del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, qui ha demanat que no se cedeixin espais municipals al rei.

Pel que fa a Junts per Catalunya, la candidata Míriam Nogueras també hi ha assistit i, de fet, ja ha confirmat aquest dilluns al matí que participaria en les mobilitzacions: “Hi serem, evidentment, al costat de la gent, com hem fet sempre”. El partit també ha confirmat l’assistència del candidat al Senat per Barcelona, Roger Español, i de diputades del Parlament, com Aurora Madaula.

La CUP ha fet una crida a través de Twitter a participar en les protestes a partir de les 16 h sota el lema “Als Països Catalans no tenim rei”. Més tard, els cupaires han compartit a les xarxes un vídeo de la cap de llista en aquestes eleccions del 10-N, Mireia Vehí, i el diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, a la protesta.