El Col·legi de Metges de Barcelona farà públic en els propers dies un document amb les propostes del sector per reconstruir el sistema sanitari. Segons ha explicat a betevé el president del Col·legi, Jaume Padrós, aquest document l’han estat elaborant tots els sectors implicats durant la pandèmia, i ara també volen que s’hi sumin el col·lectiu d’infermeres. Padrós assegura que el sector està més cohesionat que mai, i afirma que hi ha molt de malestar entre els professionals davant d’una gestió política que qualifiquen de “lamentable”.

Rebel·lió de bates blanques

Davant d’aquest malestar, el president del Col·legi de Metges, que no descartava en un fil a Twitter una “rebel·lió de bates blanques“, assegura ara que veu molt probable la convocatòria de vaga si no s’escolta al col·lectiu.

Padrós alerta que si no s’escolten als metges, la vaga “hi serà” perquè hi ha molt de malestar i aquest va “in crescendo”. A tot això, s’hi afegeix que els professionals “estan exhausts” tant físicament com emocionalment, degut a la pressió assistencial que han hagut de suportar amb els casos de coronavirus, i que ara també es pot traslladar a l’atenció primària. De fet, Padrós va alertar fa uns dies que el sistema sanitari no aguantaria un rebrot del coronavirus degut al cansament del col·lectiu.

Segons Padrós, els recursos sanitaris actuals són absolutament insuficients, i reclama inversions per revertir la precarietat dels professionals, millorar els equipaments i adaptar l’atenció mèdica a les noves necessitats d’una població més envellida.