L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat una reunió urgent de la comissió mixta amb la Generalitat per al seguiment de la covid-19 a la ciutat, una trobada en què Colau reclamarà al govern català que ampliï de manera substancial el nombre de rastrejadors del virus per poder controlar de manera efectiva els brots nous. Això, després que el nombre de positius de la covid-19 a Barcelona s’hagi triplicat en la darrera setmana.

L’alcaldessa ha comparegut per informar de l’estat de la pandèmia a Barcelona i ha dit que la situació “no és alarmant”, malgrat que hi ha 24 brots petits a la ciutat. Això sí, Colau ha remarcat que “per evitar un gran augment de contagis i que no escapin al seguiment és clau el dispositiu de rastreig” i, en aquest sentit, ha alertat que “el que ens preocupa més és la falta de rastrejadors”.

120 rastrejadors a tot Catalunya

En la mateixa roda de premsa, la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha insistit en la necessitat d’ampliar el rastreig ja que, actualment, hi ha “120 rastrejadors a tot Catalunya, 40 en torn de matí, 40 en torn de tarda i 40 el cap de setmana”. Aquesta xifra, segons el consistori, és del tot insuficient i demana que s’ampliï el dispositiu de manera notable.

En la mateixa línia, la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, diu que s’estima que “per cada 300 casos nous, en un dia, necessitaríem uns 100 rastrejadors” i ha afirmat que s’ha de reforçar el personal que s’hi dedica per “garantir la traçabilitat” de la covid-19. Per la seva banda, Colau ha assegurat que l’Agència de Salut Pública es posa a disposició del Departament de Salut per col·laborar en el rastreig.