El nombre de contagis de coronavirus gairebé s’han triplicat en l’última setmana. Un total de 458 barcelonins han donat positiu de covid-19 del 6 al 12 de juliol, fet que suposa un increment del 179 % respecte a la setmana anterior, quan els detectats van ser-ne 164. Aquest increment situa la ciutat als nivells de contagis nous de mitjans de maig (506 casos la setmana del 18 al 24 de maig). Un dels brots confirmats a la ciutat les últimes setmanes és el del Reial Club de Polo, amb almenys 12 persones contagiades. També a la ciutat veïna de l’Hospitalet s’ha registrat un brot de covid-19 amb més de 100 casos.

Pic de casos nous el 10 de juliol: 247

Aquesta és la tercera setmana que Barcelona registra una variació setmanal d’increments de positius després d’un mes amb dades a la baixa. Els positius van pujar un 7 % la setmana del 22 al 28 de juny; un 82 %, la del 29 de juny al 5 de juliol, i aquesta darrera setmana, del 6 al 12 de juliol, gairebé s’han triplicat (de 164 a 458). En l’anàlisi per dies destaca el 10 de juliol quan es van registrar 247 casos nous, cosa que va fer disparar la gràfica.

Trilla: “Barcelona està al límit”

Davant les dades dels nous positius, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha dit que Barcelona està al límit: “Estem en zona groga, més pendents de la zona vermella que de la verda”. En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat individual per al compliment de totes les mesures de seguretat i a la de les administracions, ja que ha assegurat que “no val deixar-ho tot en mans dels ciutadans”.