La degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig, creu que la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de pintar de colors alguns trams de carrers per senyalitzar nous espais per a vianants, bicicletes o patinets en cap cas “no pot ser una decisió definitiva“. Així ho ha assegurat durant una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé.

Puig, que ha qualificat aquestes actuacions com “urbanisme tàctic“, considera que es tracta d’una “primera solució” per actuar “ràpidament”, però ha advertit que seria “una equivocació” creure que ha de fer una decisió definitiva. La degana del Col·legi d’Arquitectes també s’ha mostrat convençuda que el govern municipal també sap que es tracta d’una sortida temporal.

Colors “lletjos”

Respecte als colors que s’han emprat per fer aquestes senyalitzacions, Assumpció Puig reconeix que “hi ha actuacions que són realment lletges“. La degana del Col·legi d’Arquitectes ha assenyalat especialment “algunes barreges de vermells i blaus“, així com certes tonalitats de groc, que “és un color agressiu” i “de perill“.