sortides per franges desconfinament
Foto: Xavi Calvo

(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha defensat que l’enduriment del confinament és “l’única mesura” que pot ajudar a millorar la situació de Lleida i ha lamentat l'”embolic” judicial. “Hi poden haver detalls jurídics, però s’han d’intentar resoldre tenint en compte l’objectiu principal”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha afegit que a Barcelona també s’està al límit: “Estem en zona groga, més pendents de la zona vermella que de la verda“. En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat individual per al compliment de totes les mesures de seguretat i a la de les administracions, ja que ha assegurat que “no val deixar-ho tot en mans dels ciutadans”.

D’altra banda, ha dit que tot i l‘augment de casos a l’Hospitalet de Llobregat, la situacio no és la mateixa que la del Segrià i ha fet una crida a reforçar la vigilància i el seguiment de casos. Trilla ha assegurat que “es veia venir des de feia uns quants dies” que la situació de Lleida empitjoraria. Sobre si s’han pres tard les mesures, ha valorat que “s’ha intentar fer una mica més de cirurgia”. “Realment és l’única mesura que pot ajudar ara a apaivagar el ritme de transmissió”, ha dit sobre l’enduriment del confinament.

Ha afegit, però, que també “s’ha de millorar” la capacitat de fer proves i totes les etapes per aconseguir un veritable control dels brots, ja que ha lamentat que “probablement ha fallat” a Lleida. En aquest sentit, ha dit que l’augment de casos a l’Hospitalet “posarà a prova les capacitats” i ha apel·lat a actuar tan ràpidament com sigui possible i a fer un “esforç extraordinari”. Tot i això, ha assegurat que l’Hospitalet i la zona metropolitana sud “no estan en zona de risc de transmissió comunitària” com per plantejar-se mesures com les de Lleida.