L’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que l’oferta d’equipaments municipals, places i parcs que l’Ajuntament de Barcelona ha fet a les escoles per ampliar espais “persistirà en el temps” encara que no els facin servir a l’inici de curs. “És una prioritat oferir el màxim de recursos de la ciutat a les escoles perquè puguin desenvolupar la seva tasca el millor possible”, ha afirmat Colau, que ha dit que respecta l’autonomia de cada centre per decidir com s’organitza.

Colau ha dit que malgrat les incerteses que envolten l’inici de curs (enmig de la pandèmia de coronavirus), té la convicció que ha de començar “de forma presencial” perquè “sis mesos sense escola afecta el dret a la infància, l’educació i la igualtat d’oportunitats”. Perquè els centres puguin tenir més espai per repartir els infants, l’Ajuntament va oferir-los a finals d’agost una llista d’equipaments públics, parcs i places (233 en total) per fer classe o l’hora del pati. L’alcaldessa, però, no ha concretat quants es faran servir d’entrada.

Permís per als pares amb fills en quarentena

Aquest dilluns, l’alcaldessa s’ha vist amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero, de visita a Barcelona. Sobre l’inici de curs, Montero ha dit que els ministeris de Treball i Inclusió estan buscant la manera d’estendre el permís retributiu als pares amb fills que hagin de fer quarentena sense ser positius o que tinguin símptomes de la covid-19 i estiguin esperant els resultats d’una prova. “És de sentit comú”, ha dit.

Colau i Montero han visitat l’espai Barcelona Cuida, un equipament municipal que dona informació i assessorament a les persones cuidadores. Tant l’alcaldessa com la ministra han destacat la importància de fer polítiques públiques a favor d’aquest col·lectiu, integrat majoritàriament per dones, perquè es puguin fer aquestes tasques “en condicions de dignitat”.

Demana “responsabilitat” als partits pels comptes

Pel que fa al curs polític, l’alcaldessa ha dit que estan treballant el marc financer per quadrar el pressupost del 2020, tocat per una caiguda d’ingressos i un increment de la despesa per la pandèmia. Colau ha explicat que s’està parlant amb Hisenda per trobar una via de consens perquè els ajuntaments puguin afrontar la caiguda d’ingressos.

De cara als comptes del 2021, l’alcaldessa ha demanat “actitud de cooperació i responsabilitat” a l’oposició a l’Ajuntament i a totes les administracions per aprovar-los i garantir recursos als serveis públics.