L’Ajuntament de Barcelona ha començat les obres en nou escoles de la ciutat per pacificar-ne l’entorn i fer-lo més segur per a infants i famílies. Les actuacions es faran a l’estiu per tenir-les enllestides quan comenci el curs escolar. En cada escola s’hi fa una obra diferent, però la filosofia és la mateixa: guanyar més espai d’estada a la porta dels centres. Per això, en alguns casos s’eliminen carrils de circulació o fileres d’aparcament.

Les escoles on s’actuarà aquest estiu són: l’Estel, Doctor Ferran i Clua, l’Univers, Sagrada Família, Pia Balmes, Poeta Foix, l’institut l’Alzina i les escoles bressol municipals Manigua i Petit Univers. Les intervencions se sumen a les ja fetes a l’Escola Grèvol i a l’institut Viladomat. A l’octubre, l’Ajuntament preveu pacificar l’entorn d’11 escoles més.

Els entorns pacificats estaran senyalitzats amb pintura de color taronja al terra per avisar els conductors que s’acosten a una escola. La velocitat estarà limitada a 20 km/h i s’hi instal·laran radars pedagògics per alertar els conductors que corrin massa. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, no descarta altres mesures, com ara radars que multin, perquè “l’objectiu és protegir les escoles”.

De cara al 2021, l’Ajuntament vol fer el mateix en 50 escoles més que ja tenen el projecte enllestit. També durant l’any vinent, s’actuarà en totes les escoles per senyalitzar que els conductors s’apropen a un equipament educatiu. La intenció del consistori és arribar a finals de mandat (2023) havent pacificat l’entorn de 200 escoles.