El tram de la ronda de Dalt entre l’Institut Vall d’Hebron i el carrer de Jericó és el proper que està pendent de cobrir al seu pas per Horta-Guinardó. L’actuació s’havia de dur a terme en el mandat municipal actual però, finalment, l’Ajuntament ha decidit replantejar el full de ruta condicionat per la situació derivada de la pandèmia del coronavirus. No està tot perdut, però, pels veïns de la zona. El consistori buscarà els recursos econòmics en els fons extraordinaris de la Unió Europea.

Anirem a Europa, als fons europeus, i esperem que aquest sigui un dels projectes seleccionats.
Rosa Alarcón, regidora d’Horta-Guinardó

Des del districte d’Horta-Guinardó expliquen que l’objectiu del projecte coincideix amb algunes de les prioritats dels fons europeus. Reduir el soroll a les ciutats, generar espais verds i contribuir a la implementació de les energies renovables. L’Ajuntament té clar que amb fons europeus o sense el projecte es farà, però l’ajuda d’Europa permetria accelerar les obres que ara s’han posposat com a mínim fins al proper mandat.

Volem atacar una de les pandèmies que tenim a la ciutat que és la del soroll.
Rosa Alarcón, regidora d’Horta-Guinardó

La tercera fase, també a expenses de la UE

L’elaboració del projecte executiu de la tercera fase, que preveu cobrir la ronda entre la Llosa de la Vall d’Hebron i el carrer d’Harmonia, també es presentarà als fons extraordinaris de la Unió Europea amb l’objectiu d’aconseguir finançament. És un dels trams més reivindicats per les entitats veïnals de la zona.

El tram que ja s’ha cobert amb polèmica

La primera fase, que ha servit per cobrir uns 350 metres just davant del Mercat de la Vall d’Hebron, va acabar amb retard després de més de dos anys i mig d’obres i certa controvèrsia. Sigui com sigui, els veïns reclamen la continuïtat del projecte perquè surtin beneficiats més barris de la zona.