Després de més de dos anys i mig d’obres, s’ha enllestit amb retard el primer tram cobert de la ronda de Dalt. Són uns 350 metres de distància que van del Mercat de la Vall d’Hebron fins a l’Institut Vall d’Hebron. El més destacat és el passeig que passa per sobre i que connecta els barris de la Teixonera i la Vall d’Hebron amb el de Sant Genís dels Agudells.

Els veïns, però, han rebut la nova urbanització amb ràbia i gran desencís: lamenten que l’anhelada cobertura ha esdevingut un espai erm, desolat i molt buit, amb molt de ciment i poca zona verda. I tot i que valoren positivament l’obra, que redueix soroll i contaminació a l’entorn, reclamen que el projecte continuï amb la resta dels trams.

A més, insisteixen que fa temps que demanen una reunió amb la tinenta d’Urbanisme, Janet Sanz, que encara no s’ha produït. De fet, l’estrena d’aquest diumenge anunciada pel consistori s’ha fet sense presència de cap responsable del govern.

Cobertura de la ronda de Dalt

El passeig té una longitud d’uns 200 metres i una superfície de 3.800 metres quadrats dedicada exclusivament als vianants. L’amplada és d’uns 14 metres i incorpora espais d’estada i lleure on el protagonista és el passejant. Segons l’Ajuntament, l’objectiu principal és “reduir la fractura urbana que suposava la ronda” i millorar la qualitat de vida dels veïns.

Unes obres llargues i discutides

El projecte que ara finalitza és el resultat d’un procés de participació ciutadana molt llarg i amb moltes disputes. De fet, les obres van començar a l’estiu del 2017 sense haver arribat a un acord amb els veïns, que sempre han reclamat un cobriment total i no parcial de la ronda.

Cobertura de la ronda de Dalt

Tot i això es van presentar diversos projectes i finalment es va decidir col·locar tres pèrgoles gegants que cobririen el passeig. L’Ajuntament hi ha invertit un total de 17 milions d’euros.