vacuna covid

(ACN) Reig Jofre ha arribat a un acord amb Janssen Pharmaceutical Companies de Johnson&Johnson per a la transferència tecnològica de la producció a Barcelona de la seva candidata a vacuna covid-19, actualment en investigació.

La companyia ha anunciat en un comunicat la posada en marxa d’una planta d’última generació a les instal·lacions de Sant Joan Despí el primer trimestre del 2021, que suposarà una “oportunitat única” per al subministrament ràpid i segur de la candidata a vacuna. La signatura de l’acord permetrà la producció dels primers lots d’aquesta candidata a vacuna, un cop rebudes les aprovacions per part de les autoritats sanitàries corresponents.

Una nova planta d’injectables a Barcelona

La farmacèutica catalana invertirà 30 milions d’euros per construir una planta de productes injectables a Barcelona amb l’objectiu de triplicar la seva capacitat existent i augment l’eficiència energètica i de producció. Segons l’acord, Reig Jofre serà responsable de la formulació, l’ompliment i envàs de la candidata a vacuna, que serà distribuïda per Janssen. La companyia preveu la contractació d’un centenar de persones, tant per la producció de la vacuna contra la covid, com per altres projectes.

El conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca, ha mostrat satisfacció per “l’esforç continuat de Reig Jofre per invertir en tecnologia i capacitats industrials”, i ha dit que “contribuirà en aquests moments a poder disposar de la vacuna covid-19 en un gran nombre de països”.