Les obres de cobriment de la ronda de Dalt estan a punt de finalitzar amb els elements que falten de mobiliari urbà però els veïns ja poden caminar per aquest nou espai i han notat com la contaminació acústica ha baixat considerablement. Per la satisfacció, les entitats veïnals, que fa molts anys que lluiten per reclamar el cobriment total, reclamen a l’Ajuntament que s’executin les fases següents amb celeritat.

Falten les pèrgoles

Falta ultimar alguns aspectes i la instal·lació d’unes pèrgoles per donar per finalitzada la primera fase dels treballs de cobertura de la ronda, just davant del Mercat de la Vall d’Hebron. Estarà enllestida durant la primavera.

Quin serà el proper tram previst?

Tot i que està previst que el proper tram sigui el comprès entre l’Institut de la Vall d’Hebron i el carrer de Jericó, les entitats veïnals de la zona reivindiquen que la part on fa més falta és la que correspon al barris de Montbau i la Vall d’Hebron. Expliquen que és on hi ha més habitatges i serveis. Volen, a més, que l’Ajuntament asseguri que s’executarà el projecte consensuat.

Quin tram reclamen els veïns?

Les entitats veïnals discrepen amb l’Ajuntament respecte al següent tram que s’hauria de cobrir. Consideren que la segona fase de cobriment hauria de ser el tram situat entre l’avinguda del Jordà i el carrer de l’Harmonia, corresponent als barris de Montbau i el Parc de la Vall d’Hebron. És on viu més gent i hi ha més equipaments però també hi ha l’estació i el túnel de metro que compliquen l’actuació. La zona, a més, està pendent del trasllat de les consultes externes de l’Hospital Vall d’Hebron al cantó mar de la ronda.

Des del districte d’Horta-Guinardó admeten que l’obra és necessària en el tram que reivindiquen els veïns i expliquen que en els darrers mesos han estat treballant amb ells els detalls de la finalització de la part que s’ha cobert fins al moment. Pel que fa a la segona fase, per qüestions de pressupost i planificació, han assegurat que han de mantenir en primer lloc el cobriment entre l’avinguda del Jordà i el carrer de Jericó i després el tram que és més urgent segons les entitats.