uci hospital clínic cinquena onada

L’explosió de contagis de la cinquena onada s’ha traduït en un increment de la tensió assistencial. En només dues setmanes s’ha triplicat el nombre de malalts a les UCI, que ja sumen 440 pacients crítics. A l’Hospital del Mar les unitats de crítics estan a un 120 % d’ocupació i alerten que estan a prop de “tornar a ser un hospital de covid”.

Argimon: “La situació és molt crítica”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, apunta que la situació epidemiològica és “molt crítica”. El govern de la Generalitat assegura que hem arribat al pic de contagis de la cinquena onada però alerta que les properes setmanes encara seran “molt complicades”. “Caldrà continuar limitant la interacció social”, ha assegurat la portaveu del govern, Patrícia Plaja.

Toc de queda i limitació de reunions

En aquest context, el govern ha anunciat que es prohibeixen les trobades socials de més de 10 persones durant tot l’estiu. Ho ha fet públic el mateix dia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la pròrroga del toc de queda entre la 1 i les 6 h. El confinament nocturn afectarà 165 municipis i estarà vigent com a mínim fins el 30 de juliol.