La plataforma de defensa del col·lectiu transgènere Fúria Trans Autònoma ha organitzat aquest dijous a la tarda una protesta alternativa al centre de Barcelona. La marxa ha començat als Jardinets de Salvador Espriu, ha desfilat per diversos carrers de la ciutat i ha tallat artèries principals, com el carrer d’Aragó o el de Pau Claris. Els assistents s’han unit a la concentració massiva del passeig de Gràcia i, posteriorment, han continuat el recorregut fins la plaça de Catalunya i la Rambla juntament amb altres manifestants.

No se senten representats

Fúria Trans Autònoma considera que Pride! Barcelona s’ha apropiat de l’orgull i que només és “un reclam capitalista que vol enriquir-se a costa de la lluita del col·lectiu”, segons declaren en un comunicat. A més, destaquen que promou un orgull turístic, no crític i capitalista.

La plataforma defensa una lluita alternativa perquè no s’hi senten representats i, segons l’assemblea, la presència en la protesta de partits polítics, cossos policials i empreses “de dubtós rigor” fa que les reivindicacions LGTBI actuals s’hagin allunyat en excés del caràcter combatiu amb el qual es commemorava la revolta de Stonewall. El col·lectiu es presenta com a no mixt. Per tant, només representa persones trans, no binàries o intersexuals.