botellades nit

La Generalitat ha decidit restringir la interacció social durant tot l’estiu a Catalunya per “minimitzar l’impacte i les greus conseqüències de la covid”. En aquest sentit, la portaveu del govern Patrícia Plaja ha anunciat que es prohibeixen les trobades socials de més de 10 persones durant tot l’estiu. Plaja ha recalcat que les properes setmanes seran “molt complicades”

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon també ha alertat sobre la situació actual i ha avisat que es preveu aplicar més restriccions en pròximes dates. Argimon apunta que “queden dies i setmanes de molta tensió al sistema sanitari”.

El tancament d’activitats a les 0.30 h també es mantindrà tot l’estiu

Una altra mesura que el govern aplicarà durant tot l’estiu és el tancament de les activitats a les 0.30 h de la nit. El Procicat estableix que totes les activitats a Catalunya, ja siguin culturals, esportives, d’oci o de restauració, han de tancar a les 0.30 h. Aquesta mesura també afecta les discoteques o bars musicals amb espai a l’aire lliure, que han d’abaixar la persiana poc després de la mitjanit.

El toc de queda, sense data de finalització

El govern no pot assegurar fins quan estarà vigent el toc de queda. “No podem fer aquesta previsió, hem volgut ser molt quirúrgics per gestionar la mesura que limita drets fonamentals, ha de ser el TSJC qui avali la mesura”, ha explicat Patrícia Plaja. En tot cas, fins al 30 de juliol estarà vigent la mesura avalada pel TSJC aquest dijous al migdia.