Un incendi al número 39 del carrer Nou de la Rambla ha obligat a desallotjar tots els veïns de la finca durant les tasques de revisió dels bombers i alguns no podran dormir a casa perquè no hi ha llum a l’edifici. La causa de tot plegat ha estat un foc elèctric que ha generat una petita columna de fum negra visible des de diversos punts de Barcelona. En un inici, s’ha confinat els veïns, però després se’ls ha desallotjat durant les inspeccions. Segons ha pogut saber betevé, molts veïns no podran tornar a casa aquest divendres i hauran de passar un temps a fora.

En la finca afectada hi ha 48 pisos de protecció oficial, amb lloguers socials per a gent gran. Les persones que tinguin familiars i no vulguin o puguin tornar a casa per la manca de llum podran ser reallotjades als habitatges d’aquests familiars, mentre que de la resta es fa càrrec Serveis Socials.

Quatre hospitalitzats per inhalació de fum

Durant els primers instants posteriors al foc, mig centenar de persones s’han quedat als Jardins de les Voltes d’en Cirés en espera de saber si podien tornar o no. Segons ha pogut saber betevé, s’han fet 18 atencions mèdiques en total: la majoria, 14, han rebut l’alta in situ, mentre que quatre han hagut de ser traslladades a l’hospital. La gran majoria dels ferits han estat per inhalació de fum. A més, una persona ha hagut de requerir atenció mèdica per un atac d’ansietat.

Tan bon punt s’ha originat l’incendi, el fum ha pujat pel cel obert, afectant un nombre de persones encara per determinar. Ara per ara es desconeix quin dia podran tornar a casa amb el subministrament elèctric recuperat.

Investiguen les causes del foc elèctric

Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, el foc s’ha extingit pocs minuts després d’iniciar-se. Fins al punt del foc s’han desplaçat una desena de dotacions dels Bombers de Barcelona. Estan investigant què ha pogut causar el foc elèctric, origen que ara per ara es desconeix.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, s’han desplaçat fins al lloc de l’incendi per fer-ne seguiment.

Un edifici amb pisos ocupats

Segons han explicat alguns veïns a betevé, a l’edifici vivien persones ocupants que tenien telèfon i el llum punxat. Asseguren que havien denunciat la situació al jutjat i a l’Ajuntament de Barcelona i que sabien que “això, tard o d’hora, passaria“. Això, afegeixen, ha provocat situacions d’inseguretat i insalubritat a l’interior de la finca.