(ACN) La ministra d’Educació, Isabel Celaá, recorda que l’única mesura obligatòria als centres escolars és respectar el metre i mig de distància i aposta per posar aules “a la biblioteca o a l’aire lliure, sota el sostre del pati” per “aprofitar el bon temps que té el país”. En una entrevista que publica aquest diumenge ‘La Vanguardia’, la ministra recorda que les comunitats autònomes “tenen les competències intactes” per gestionar el nou curs. “La definició d’horaris correspon a les conselleries i, la recerca d’espais, a cada centre”, detalla. Celaá creu que l’escola és insubstituïble però diu que “la digitalització és fonamental”. Assegura que encara que s’ha “avançat una barbaritat” aquests mesos hi ha “milers d’alumnes desconnectats”.

La ministra d’Educació diu que el propòsit del govern de Sánchez és que “cada nen tingui un ordinador portàtil o una tauleta i que tots es formin en educació digital”. Per aquesta raó explica que faran un “pla de digitalització amb les comunitats autònomes, finançat amb fons FEDER”. A més, explica que hi inclouran la “formació de docents i les famílies”.

També recorda que en l’acord al qual han arribat amb les comunitats autònomes, tret de Madrid i el País Basc, “s’hi inclouen els serveis de transport i menjador”. De fet, diu que aquest últim és una “resposta social”.

Sobre la proposta que fins als 10 anys es creïn grups estables d’uns 15 alumnes que no hagin de mantenir les distàncies de seguretat, la ministra explica que traslladarà la petició dels consellers de més flexibilitat a Sanitat i assenyala que “no hi ha una ratlla definida”. “Potser el grup ideal de 15 alumnes acabarà sent més gran”, reconeix.