VIA LAIETANA ferit

El Departament de Salut ha confirmat que ja són quatre les persones que han perdut la visió d’un ull arran de les protestes de l’última setmana. Dissabte hi havia un quart afectat que estava pendent d’operació però, finalment, no han pogut fer-hi res. La consellera de Salut, Alba Vergésha apuntat ha reconegut que aquestes lesions podrien ser compatibles amb impacte de pilotes de goma, els projectils que dispara la Policia Nacional, tot i que ha assegurat que a nivell mèdic no és possible confirmar-ho.

Vergés ha lamentat que, malgrat la prohibició de l’ús de les pilotes de goma aprovada pel Parlament, que afecta el cos dels Mossos d’Esquadra, se segueixin vivint episodis com aquests a Catalunya. Tot i la prohibició, la normativa no afecta la Policia Nacional que sí que pot utilitzar aquest material antidisturbis.

579 ferits a tot Catalunya

La consellera de Salut també ha parlat dels ferits a tot Catalunya al llarg d’aquest dia i s’eleven a 579, tot i que ha volgut destacar la davallada de la tensió tenint en compte que pràcticament cada dia hi havia un centenar de ferits mentre que la nit de dissabte només en van ser 14.

Vergés ha confirmat que hi ha 13 persones hospitalitzades de les que el SEM ha atès durant les mobilitzacions contra la sentència. En declaracions a betevé, ha explicat que n’hi ha sis a l’Hospital de Sant Pau, 2 a la Vall d’Hebron, 1 a la Clínica Puigvert, 2 al Sagrat Cor i 2 a l’Hospital Trueta de Girona. La consellera no ha especificat les lesions de les persones hospitalitzades perquè són diagnòstics privats, però apunta que en la majoria dels casos es tracta de contusions.

D’aquests hi ha un agent de la Policia Nacional en estat molt greu que està a l’UCI de Sant Pau. Tot i això, Vergés ha assegurat que no es tem per la vida de cap de les persones hospitalitzades.