ACTUALITZACIÓ: El Mercat d’Hostafrancs obre a mig gas després que caigués part del sostre per la pluja

Les fortes pluges d’aquest divendres han provocat el despreniment de diverses plaques del sostre del Mercat d’Hostafrancs. Els paradistes lamenten que “és freqüent a cada tempesta d’estiu” i que, en els darrers set anys, ha caigut tres vegades en diferents punts del mercat.

Els Bombers han avaluat els desperfectes però, de moment, encara se’n desconeixen les causes. Els comerciants sospiten que els baixants no absorbeixen prou bé l’aigua, que s’acumula al sostre, i provoca pressió.

Cinc parades de venda afectades

La direcció tècnica de l’Institut de Mercats Municipals ha explicat que l’aigua ha cobert els canals de conducció del sostre. Això ha fet que hagi acabat escolant-se cap a dins i hagi provocat la caiguda del fals sostre. No hi ha hagut ferits, però han quedat afectades cinc parades de venda de peix, bacallà i també pollastre.

Els comerciants estan ara en espera de rebre indemnitzacions municipals pel gènere que s’ha malmès, que han guardat en càmeres frigorífiques per tal que dimarts responsables municipals en facin oficialment el decomís. Calculen que poden haver perdut 60.000 euros.

Paral·lelament, esperen, també, fer una primera valoració dels desperfectes de les parades perquè la companyia asseguradora els indemnitzi posteriorment. Algunes parades han quedat sense llum, però en principi el mercat obrirà demà amb normalitat.