Els aiguats que han caigut divendres a Barcelona han deixat 65 litres per metre quadrat a l’Eixample, 61 litres a Gràcia, 59 litres al Raval, 50 litres a la Verneda i 48 al Poblenou i al Guinardó —només entre les 14 h i les 16.30 h. Les pluges han afectat sobretot el centre de la ciutat i la zona costanera. Tot i així l’aigua també ha arribat a afectar parades de metro com la del Paral·lel, on alguns usuaris s’han enfilat a les màquines validadores per evitar mullar-se.

La pluja també ha afectat el trànsit viari en diversos barris. Un dels punts on hi ha hagut més caos circulatori ha estat l’avinguda del Paral·lel, que s’ha inundat completament i, amb contenidors que flotaven, ha provocat escenes més pròpies d’un riu que d’una via asfaltada.

A més, també han quedat afectats 47 semàfors de la ciutat, dels quals 42 han restat apagats durant hores. Des de l’Ajuntament asseguren que al llarg de divendres a la nit i dissabte al matí s’ha anat restablint el servei de tots els semàfors. En algunes cruïlles, la Guàrdia Urbana ha instal·lat senyals per regular el trànsit mentre els semàfors no funcionen, com a l’encreuament del carrer de Còrsega amb el passeig de Sant Joan. 

Amb la pluja que ha caigut a la ciutat, també han quedat inutilitzades diverses zones com el parc del Clot.

Parc del Clot

Els bombers de Barcelona han activat aquest divendres 288 serveis a causa de la pluja. L’operatiu més destacat és el que ha treballat a la ronda de Dalt per solucionar l’acumulació d’aigua que ha provocat el tall d’un carril en sentit Llobregat a l’altura de la sortida 1. La circulació s’ha restablert a les 17.45 h. També han treballat en baixos inundats, clavegueram, arbres caiguts i mobiliari urbà, per exemple contenidors, que s’han mogut de lloc.

La Guàrdia Urbana ha atès 93 incidències relacionades amb la pluja i la grua municipal ha remolcat dos cotxes afectats per l’aigua a les rondes.

Ronda de Dalt