Víctimes i familiars de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils han fet una ofrena floral al mosaic de Joan Miró de la Rambla. Ho han fet quan fa un any dels atacs terroristes que van deixar 16 morts i més de 100 ferits. Just a l’altura del mosaic ‘Pla de l’Ós’ va aturar-se la furgoneta que el 17 d’agost del 2017 va atropellar desenes de persones.

Els principals protagonistes d’aquest acte han estat les víctimes i els familiars. Han pujat la Rambla des del carrer de Ferran, entre aplaudiments espontanis de centenars de persones que s’han acostat a la Rambla per donar-los escalf. Un cop al peu del pla de l’Ós, els familiars de les víctimes s’han acostat als testos habilitats instal·lats sobre el mosaic de Joan Miró i hi han dipositat flors en record de les víctimes mortals de l’atemptat.

Presència d’autoritats en segon pla

L’ofrena floral ha comptat amb la presència d’autoritats, tot i que en un segon pla per assegurar que el protagonisme sigui de les víctimes. Un cop han marxat els familiars, s’han apropat fins al mosaic de Joan Miró l’alcaldessa, Ada Colau; el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent, i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

La dona de l’exconseller d’Interior Joaquim Forn, Laura Masvidal, ha acompanyat aquesta primera línia política. Darrere de les autoritats hi havia regidors de l’Ajuntament de Barcelona i consellers del govern de la Generalitat.

Agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra han regulat la circulació i han blindat la Rambla perquè l’ofrena floral es desenvolupés amb normalitat.

Acte d’homenatge a la plaça de Catalunya

L’acte s’ha celebrat minuts abans de l’acte oficial d’homenatge en record de les víctimes a la plaça de Catalunya. Ha començat a les 10.30 h aproximadament i no ha tingut parlaments per afavorir que el protagonisme sigui en solidaritat amb les víctimes i els seus familiars. Hi han assistit les màximes autoritats polítiques de l’Estat -com els reis i el president, Pedro Sánchez-, de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.