Miquel Martín, un operari de BCNeta, i Salvador López, responsable del restaurant Salsalada, eren a la Rambla el 17 d’agost de 2017 quan es va produir l’atemptat. Un any després tots dos recorden els moments difícils que van viure al passeig.

“La meva primera impressió va ser córrer darrere la furgoneta i sortir corrents amb l’escombra, que no sé realment a on anava” explica Martín. Va veure com la furgoneta amb la qual es va perpetrar l’atemptat passava just pel seu costat abans d’enfilar la Font de Canaletes i recórrer els 500 metres de la tragèdia. Recorda que “la gent corria cap amunt i jo cap avall” i que va intentar ajudar les víctimes. “Crec que vaig fer el que havia de fer i tant de bo hagués pogut fer alguna cosa més.

Per la seva banda, López entrava a treballar just quan el vehicle va passar per darrere seu. Explica que la parada de metro de Liceu el va protegir i li va salvar la vida. “Un instant en què la Rambla estava buida” recorda. De la parada de metro, va anar cap al restaurant, on van acollir molta gent, “200 o 300 persones”. “Hi havia atacs d’ansietat, de pànic, gent que es llençava al terra”. Diu que ara intenta evitar el centre de la Rambla.