L’acte per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils s’ha vist interromput amb crits a favor del rei Felip VI i de la unitat d’Espanya. Alguns assistents també han recriminat a la conductora de l’acte, Gemma Nierga, que parlés en català.

L’ambient viscut durant l’acte a la plaça de Catalunya contrasta amb el de l’ofrena floral que s’ha fet al mosaic de Joan Miró, en què han predominat el silenci i els aplaudiments.

En acabar l’homenatge de la plaça de Catalunya, alguns dels assistents han mostrat rebuig a les interrupcions. Diuen estar molestos amb la politització que s’ha acabat fent de l’acte. Creuen que no hi hauria d’haver hagut banderes ni crits a favor del rei i la Guàrdia Civil.

Els crits dels assistents espanyolistes han arribat després de les crítiques d’alguns ciutadans per la presència del rei Felip VI en aquest acte. De fet, aquest divendres al matí han aparegut dues pancartes contra el monarca a la plaça de Catalunya i al pla de l’Ós.

Colau: “Cadascú és responsable dels seus actes”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha volgut entrar aquest divendres en cap polèmica per respecte a les víctimes i als familiars. “Cadascú és responsable dels seus actes. Nosaltres ens hem esforçat molt per donar protagonisme a les víctimes, per donar un missatge de pau universal”, ha explicat l’alcaldessa.