Un centenar de persones s’han concentrat a la Font de Canaletes per homenatjar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils i donar la benvinguda als reis d’Espanya, Felip VI i Letícia. Els monarques han vingut a Barcelona per participar en l’acte d’homenatge a les víctimes del 17-A.

La Unión Monárquica de España volia que la concentració es convertís en una “marea blanca”, sense etiquetes ni clams. Finalment, alguns dels prop de 100 assistents hi han anat vestits de blanc. També han portat banderes espanyoles i objectes amb missatges escrits a favor de la presència de la monarquia a la ciutat.

Els assistents han mostrat la seva indignació per totes aquelles persones que s’oposen a la participació del rei Felip VI en l’acte d’homenatge celebrat a la plaça de Catalunya. També han criticat la pancarta contra el rei que s’ha penjat aquesta nit abans de l’arribada del monarca.

Concentració prèvia a l’ofrena floral

La UME ha convocat la concentració minuts abans que es fes l’ofrena floral al mosaic de Joan Miró. Algunes de les persones monàrquiques han assistit a l’acte d’homenatge que s’ha fet després i hi han mostrat el seu suport al rei.

Per seguir els homenatges a les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils, pots seguir el minut a minut del primer aniversari del 17-A. També es pot consultar l’especial de betevé sobre l’atemptat, amb testimonis directes de l’atac a la Rambla.