El Pau Pérez va ser la víctima número 15 dels atemptats del 17-A. El conductor de la furgoneta de la Rambla, Younes Abouyaaqoub, el va assassinar quan fugia. El terrorista el va ferir mortalment abans de robar-li el cotxe a la Zona Universitària. Un any després el amics i familiars recorden el Pau.

La Cristina Martí coneixia el Pau des de ben petita. Veïns de Vilafranca, van fer junts l’etapa escolar des del parvulari i sempre van mantenir el mateix grups d’amics de tota la vida. L’amiga del Pau encara no entén per què Abouyaaqoub va prendre-li la vida. “El que penso a vegades és: ‘Ostres, si li haguessis demanat les claus te les hauria donat. Calia realment? No ho sé, aparta’l’. Jo sempre penso que es van casar l’amor i l’odi. En aquell moment els dos hemisferis es van trobar”.

Quan es va apropar el mes de gener i coincidint amb l’aniversari del Pau, amics i familiars van recordar-lo fent una plantada d’oliveres en una zona de bosc propera a Vilafranca del Penedès, d’on era. L’homenatge es va fer precisament a la muntanya de Sant Pau. De fet, el seu entorn reivindica “que no estigui en l’oblit del món. El Pau era allà”.