Els Comitès de Defensa de la República han convocat una concentració alternativa a l’acte oficial per homenatjar les víctimes del 17-A. El motiu és denunciar la visita del rei Felip VI, i altres autoritats, a Barcelona. Per respecte a les víctimes i famílies de l’atemptat, ho han fet amb una marxa silenciosa, que ha començat al Portal de la Pau i ha acabat al mosaic de Joan Miró, on s’ha fet l’ofrena floral per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Els CDR han organitzat aquest homenatge, i la CUP s’hi ha sumat, per protestar contra la presència del rei Felip VI en l’acte institucional a la plaça de Catalunya. A la mateixa hora, prop d’un centenar de membres de l’associació Unión Monárquica de España s’ha concentrat en aquest cas per donar suport al rei.

El pas de membres dels CDR amb pancartes antimilitaristes a la part superior de la Rambla ha acabat en moments de tensió amb la concentració organitzada pels monàrquics. Alguns membres convocats per Unión Monárquica de España han intentat retirar per la força cartells antimilitaristes i banderes que portaven els independentistes. Això ha generat empentes i corredisses entre els dos grups.

Els concentrats i els CDR han continuat intercanviant-se crits com “terroristes” i “nazis”. En algun moment ha calgut la intervenció dels Mossos d’Esquadra per separar els dos grups.