El Mercat d’Hostrafrancs ha intentat tornar a la normalitat aquest dissabte després que les fortes pluges de divendres provoquessin el despreniment de diverses plaques del sostre de les instal·lacions. La normalitat no ha tornat del tot, ja que una de les cinc parades afectades no ha pogut obrir a causa dels desperfectes i les altres quatre no ho han fet a plena activitat.

La parada més afectada és la bacallaneria Carbonell, que com que tenia els motors al sostre de la parada —que va caure— continua sense subministrament elèctric. Els propietaris de la parada asseguren que no pot funcionar sense electricitat i, per tant, aquest dissabte no han pogut obrir per atendre els seus clients. Des de la direcció del mercat els han ofert una alternativa temporal, cedint-los una parada que actualment no està en funcionament. Tot i així, aquesta ubicació temporal no ha convençut la bacallaneria perquè, apunta, la parada alternativa no compleix amb les condicions òptimes per vendre bacallà. Finalment, però, ha acceptat el trasllat eventual, ja que no sap quan es pot allargar aquesta situació.

Les altres quatre parades, que sí que han recuperat la llum, han pogut obrir, malgrat que a mig gas. Part del gènere que tenien se’ls ha fet malbé a causa de la pluja. Calculen que poden haver perdut fins a 60.000 euros. Malgrat això han decidit aixecar la persiana amb el producte que els quedava en bones condicions. Un dels altres problemes ha estat amb les balances, que s’han espatllat amb l’aigua que va caure del sostre. Gràcies, però, a la col·laboració d’altres companys de mercat, han pogut treballar amb altres balances.

mercat hostafrancs

Els paradistes es queixen que això és habitual de cada estiu

Malgrat tot, els paradistes lamenten que aquest fet “és freqüent a cada tempesta d’estiu” i que, en els darrers set anys, el sostre s’ha desprès tres vegades en diferents punts del mercat. Per això, reclamen que es posi solució definitiva al problema perquè no torni a passar. Ara els bombers han d’avaluar els desperfectes però, de moment, encara no se’n saben les causes. Els comerciants sospiten que els baixants no absorbeixen prou bé l’aigua, que s’acumula al sostre, i provoca pressió.