El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que la democràcia “sempre doblega el terror i la barbàrie”. Ho ha dit en una declaració institucional al Palau de la Generalitat aquest divendres, quan fa un any dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, que van causar 16 víctimes mortals i més d’un centenar de ferits.

Torra ha rebutjat el terrorisme, “sigui quina sigui la seva carta de presentació”. Acompanyat de tots els membres del seu govern després d’una reunió extraordinària, el cap de l’executiu català ha destacat el caràcter “democràtic, pacífic i tolerant” de la societat. “Els fets viscuts van posar a prova el país i n’hem sortit reforçats”, ha afirmat.

Reconeixement a la policia i serveis sanitaris

El president Quim Torra ha volgut recordar i mostrar el seu suport i solidaritat amb les víctimes i els seus familiars i amics. També ha reconegut la tasca desenvolupada pels professionals de seguretat, sanitat i dels serveis d’emergències durant les hores immediatament posteriors a l’atemptat. “Van excel·lir en totes les tasques encomanades en l’atenció a les víctimes”. Torra ha volgut recordar de forma especial el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i l’aleshores conseller d’Interior, Joaquim Forn, “injustament empresonat”.

El discurs del president de la Generalitat ha acabat destacant el treball de Catalunya al llarg dels segles per convertir-se en una “terra d’acollida“. Quim Torra ha afegit: “Davant de qui fa ús de la violència, vestim Catalunya com un país de pau”.