Aquest 17 d’agost la Rambla ha bategat de manera especial. Molts barcelonins ho saben i, per això, un cop ha acabat l’acte central d’homenatge, han decidit acostar-s’hi per retre un homenatge a les víctimes de l’atemptat terrorista. N’hi ha que comparteixen el mateix sentiment de tristesa.

La Carolina explica que “és un sentiment que ens portava a venir a la Rambla a passejar amb naturalitat”. També ho sent així la Maribel, que afirma que es troba “moguda i trista”, amb “el cor encongit”. D’altres reconeixen que “serà un record que durarà molts anys”.

Ciutadans i turistes s’han fet seu el carrer aprofitant la prohibició dels cotxes de circular-hi. I, paral·lelament, el reforç policial ha estat evident al llarg del matí.

Un dia especial també per als comerciants

Per als botiguers de la Rambla, aquest divendres ha estat un dia diferent. Molts treballaven l’any passat en el moment de l’atemptat i, per això, estan emocionats. Un dels paradistes, Joan Salmedón, ha assegurat que “quan veníem a treballar, en veure tot el que estava muntat, semblava l’endemà” de l’atemptat. Tatiana Palomeque, dependenta de la Gelateria Artesanal, reconeix que avui no voldria haver estat a la Rambla i assenyala que, quan hi ha arribat, s’ha adonat “quin dia era i ha estat un boom d’emocions”.